Nasze KuchnieKompleksowość UsługOfertaMenuReferencjeZapytanie OfertoweGaleriaKontakt

Menu
1. Menu zasiadane
2. Menu bankietowe
3. Menu cocktailowe
4. Menu piknikowe
5. Menu tematyczne
6. Menu lunch

^   1. Menu zasiadane

Propozycja 1. Menu Kolacji Uroczystej

Dania serwowane
  • Mus z wędzonego pstrąga, z sosem limonkowym i owocem granatu
  • Pieczywo, masło
  • Zupa warmińska z lanymi kluskami
  • Kaczka pieczona z sosem rodzynkowym, mus z pieczonych jabłek, gołąbek warzywny
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Sieja wędzona - filet
  • Pstrąg wędzony na gorąco
  • Łosoś norweski wędzony
  • Półmisek terin rybnych
  • Terina ze szczupaka z małżami
  • Terina z okonia z szyjkami rakowymi
  • Sandacz faszerowany bakaliami
  • Półmisek mięs
  • Mostek cielęcy faszerowany
  • Rolada z polędwicy z grzybami
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem
  • Zimne sosy
  • Gorąca przekąska
  • Żurek z kiełbasą
  • Bufet deserowy
  • Owoce
  • Ciasto domowe makowiec z sosem waniliowym i orzechowiec

Propozycja 2. Menu Kolacji Uroczystej

Dania serwowane
  • Tatar z łososia norweskiego z czerwonym kawiorem i jajkiem przepiórczym
  • Pieczywo, masło
  • Krem pomidorowy z ziołowymi grzankami
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana gruszkami i śliwkami, z sosem ze śliwowicy, podana z pieczonymi ziemniakami i musem marchewkowym
  • Półmisek ryb
  • Volavent z krewetką
  • Filet wędzony z łososia
  • Terina ze szczupaka
  • Rolada z pstrąga
  • Półmisek mięs
  • Kaczka faszerowana
  • Mus z kurczaka
  • Pieczony schab, nadziewany grzybami
  • Pasztet z dzika
  • Marynowane grzyby
  • Sałatka Feta
  • Przekąska gorąca
  • Pierogi z kurkami i wędzonką
  • Bufet deserowy
  • Owoce
  • Ciasto domowe
  • Orzechowiec i sernik

^   2. Menu bankietowe

Propozycja 1. Menu Kolacji Bankietowej

Menu w formie bufetu oraz dania serwowane

  • Dania serwowane
  • Carpaccio z łososia i sandacza
  • Zupa z raków
  • Kaczka "Księżnej Anny" z migdałami i rodzynkami
  • Czekoladowa Pasja
Bufet
  • Pasztet z dzika
  • Ryby wędzone
  • węgorz, pstrąg, łosoś
  • Rolady drobiowe
  • Tatar wołowy podany w mini bułeczkach
  • Sałata grecka
  • Sałata z grillowanym kurczakiem
  • Sałata caprese
  • Sałatka z granatem i śledziem
  • Kasza gryczana
  • Ziemniaki pieczone
  • Warzywa gotowane
  • (kukurydza, fasolka)
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Babka ziemniaczana
  • Smalec
  • Ogórki
  • Ciemny chleb
  • Pieczeń z dzika w jarzynach
  • Zrazy wołowe zawijane po mazursku
  • Sandacz w borowikach
  • Kiełbasy (przygotowywane i wędzone na miejscu)
  • i szynki zamkowe w całości serwowane przez kucharzy z towarzyszeniem stosownych (do sytuacji) sosów
  • Polewka zamkowa
  • zupa gulaszowa ostra z wołowiny
  • Owoce
  • Wykwintne desery

Propozycja 2. Menu Kolacji Bankietowej

Menu w formie bufetu oraz dania serwowane

Bufet zimnych przekąsek
  • Deska serów z winogronami
  • brie, cammembert, rokpol, ser pavratti z ziołami
  • Teriny rybne
  • z sandacza z rodzynkami, z okonia nilowego w marchewce, z łososia z szyjkami rakowymi
  • Kompozycja ryb wędzonych
  • pstrąg, sieja, łosoś norweski
  • Mięsa pieczone własnego wyrobu
  • schab pieczony, mostek cielęcy faszerowany rolada z karkówki, polędwica wołowa nadziewana grzybami
  • Zimne sosy
  • śliwkowy, wasabi, meksykańska salsa
  • Bułeczki bankietowe, masło ziołowe
  • Bufet sałatkowy
  • Pomidory z mozzarellą, sałata śledziowa z gruszkami
  • Sałata warzywna z kiełkami, pędami bambusa i prażonym ziarnem sezamowym
Dania gorące
  • Panga z sosem z borowików
  • Kotleciki cielęce z sosem brandy
  • Szaszłyki greckie z karkówki z sosem barbecue
  • Pierogi z kapustą i grzybami
Dodatki
  • Szparagi zapiekane
  • Kluski gnoci z suszonymi pomidorami
Zupy
  • Zupa rybna, pikantna
  • Żurek z wędzoną szynką
Bufet deserowy
  • Mus z białej i ciemnej czekolady
  • Ciasto
  • szarlotka, sernik
  • Kompozycje owocowe z miętą

Propozycja 3. Menu Kolacji Biesiadnej

Menu w formie bufetu oraz dania serwowane
Dania serwowane
  • Pasztet z dzika
  • Żur rycerski z białą kiełbasą
  • Pieczeń wołowa w ciemnym piwnym sosie
Bufet zimny
  • Karkówki łopatki pieczone
  • Rolada z karkówki
  • Rolada ze schabu
  • Rolada z sandacza
  • Rolada z łososia
  • Ryba w occie
  • Ryba wędzona
  • Kiełbasy wiejskie
  • Deska serów
  • Sałatka ziemniaczana
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka wielowarzywna
  • Marynaty
  • Ciasta
  • Owoce
Dania gorące
  • Szynka wiejska (wieprzowa) podana w całości
  • - serwowana przez kucharza na gorąco
  • Szynka wołowa podana w całości
  • - serwowana przez kucharza na gorąco z towarzyszeniem trzech rodzajów ostrych sosów
  • Bigos Komtura
  • z trzech rodzajów mięsa - wieprzowego, sarny oraz dzika z dodatkiem śliwek i czerwonego wina
  • Pieczone prosięta
  • wniesione i serwowane przez kucharza
  • Polewka zamkowa
  • serwowana przez kucharza - zupa gulaszowa węgierska z wołowiną

^   3. Menu cocktailowe

Propozycja 1. Koktajl Mazurski

Menu w formie bufetu oraz dania roznoszone

Zimne przekąski roznoszone
  • Pasztet z dzika w boczku
  • Wędzona sielawa na ciemnym pieczywie
  • Jajko faszerowane pastą z grzybów leśnych
  • Ruloniki z szynki wędzonej na zimno z sosem chrzanowym
  • Krążki z ogórka z sałatką śledziową
Gorące przekąski roznoszone
  • Plince ziemniaczane
  • Cebulaczki
  • Paszteciki z kurkami
Desery
  • Paj z jabłek
  • Kucha drożdżowa

Propozycja 2. Koktajl Polski

Menu w formie bufetu oraz dania roznoszone

Zimne przekąski roznoszone
  • Kaczka faszerowana z żurawinami
  • Rożki ze schabu z chrzanem i jabłkami
  • Pstrąg w płatkach migdałowych
  • Sandacz z pomarańczowym okiem
  • Ptysie z pikantnym nadzieniem z wątróbek
Gorące przekąski roznoszone
  • Śliwka w wędzonym boczku
  • Pieczarka faszerowana
  • Polędwiczki cielęce z morelami
Desery
  • Szpadki owocowe
  • Babeczki śmietankowe
  • Ptysie z musem kawowym

Propozycja 3. Koktajl Europejski

Menu w formie bufetu oraz dania roznoszone

Zimne przekąski roznoszone
  • Przysmak Royal
  • Vol-au-vent z musem śmietanowym
  • Tartinki z łososiem wędzonym
  • Jajko przepiórcze z kawiorem na tostach
  • Szynka z melonem i winogronami
  • Rolada z cielęciny z kurczakiem
Gorąca przekąska
  • Mini tarta z salami
  • Szaszłyczki z kurczaka z ananasem
  • Krewetka w wiórkach kokosowych
Desery
  • Tartoletki z orzechami i bakaliami
  • Mus wiśniowy
  • Francuskie ciasteczka koktajlowe

Propozycja 4. Menu Przekąskowe

Menu w formie bufetu

Zimne przekąski
  • Sałata lodowa z bekonem, pomidorem, cebulą i sosem vinegret
  • Sałata lodowa z serem kozim i świeżymi warzywami
  • Sałata lodowa z grilowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • Wybór warzyw i owoców marynowanych domowym sposobem
  • Boczki wędzone
  • Szynki w całości podane
  • Karkówka z ziołami wędzona
  • Schab z komina
  • Pasztety z dzika z suszonymi grzybami
  • Ryby z zalewy octowej - okoń
  • Smalec, ogórki, pieczywo
Zupy
  • Czernina z golcami
  • Żur warmiński z kiełbasą
Gorące przekąski
  • Pierogi z kapusta i grzybami
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi z kaszą gryczaną
  • Dzyndzałki warmińskie
  • Kiszka ziemniaczana z borówkami
  • Babka ziemniaczana ze skwarkami
  • Pyzy z mięsem
  • Karkówka
  • Boczek
  • Golonka
  • Żeberka
  • Świeżynka
Dodatki
  • Golce warmińskie
  • Ziemniaki pieczone w łupinach
  • Kasza gryczana
  • Kapusta zasmażana z kminkiem, grochem i śliwkami
  • Buraczki na gorąco z czosnkiem
  • Surówka z selera
  • Surówka z czerwonej i białej kapusty
Wybór ciast
Kosze z owocami

^   4. Menu piknikowe

Propozycja 1. Piknik w plenerze przy ognisku i grillach

Menu w formie bufetu

Przekąski zimne
  • Kompozycja pasztetów i musów mięsnych
  • Roladki z marynowanej cukini z serowym nadzieniem
  • Marynowany grillowany kurczak na sałatce z wykwintnym sosem
  • Tortilla nadziewana tuńczykiem ze świeżą kolędrą
  • Łosoś wędzony z wędzonym pstrągiem
  • Terina z sera
  • Kompozycja serów pleśniowych
  • Świeże krojone owoce z miętą
Sałatki
  • Grecka z serem feta z oliwkami i sosem vinegrett
  • Sałatka jajeczna z zielonym groszkiem
  • Śledziowa sałatka z gruszkami
  • Sałatka z arbuza ze świeżą kolędrą i i czarnymi oliwkami
Sosy
  • Tatarski, żurawinowy, chrzanowy, tzatzyki, salsa pomidorowa
  • Wybór pieczywa jasnego i ciemnego
  • Masło ziołowe i śmietankowe
Dania gorące
  • Szparagi zapiekane w sosie carbonara
  • Brokuły z sosem serowym
  • Gnocci – włoskie kluski z suszonymi pomidorami
  • Meat Balls w sosie musztardowym
  • Lin z warzywami w sosie cytrynowym
  • Udko kurczaka faszerowane zawijane w boczku ze szpinakiem z grilla
  • Grillowana biała kiełbaska
  • Grillowana kaszanka
  • Golonka z młodą kapustą
  • Indyczki flambirowane
Desery
  • Ciastka koktajlowe
  • Sernik, szarlotka, makowce

Propozycja 2. Menu Kolacji Plenerowej

  • Karkówka z grilla
  • Szaszłyk z indyka i warzyw
  • Kiełbaski
  • Bekon
  • Pierś kurczaka z pieczarkami
  • Szaszłyk warzywny
  • Bigos komtura
  • z trzech gatunków mięsa - wieprzowiny, sarny, dzika z dodatkiem suszonych śliwek, czerwonego wina
  • Ziemniaki pieczone na grillu
  • Sałatka ziemniaczana
  • Sałatka z selera z cytrusami
  • Trzy rodzaje sosów

^   5. Menu tematyczne

Propozycja 1. Wieczór Rosyjski

Menu w formie bufetu

Przystawka i danie główne serwowane do stołu
  • Wędzony śledź Cara Mikołaja z sosem kawiorowym 100g + 50g
  • Polędwiczka wieprzowa pieczona w całości 150g, z grzybami w śmietanie 100g i pieczonymi ziemniakami 150g
Bufet zimny
  • Tatar z polędwicy w bułeczkach razowych
  • Śledź pod szubą w sosie śmietanowym
  • Salo solone z ogórkiem kiszonym słonina Ryby
  • Bliny Puszkina z czarnym kawiorem
Ryby wędzone po 100p 30g
  • Jesiotr, łosoś, węgorz
Bufet sałatkowy
Bufet gorący
  • Bliny faszerowane kapustą i grzybami
  • Sum smażony na złoto, marynowany pietruszką
  • Żeberka z jagnięciny z sosem rozmarynowym
  • Babka kartoflana
  • Żarkoje – wysmażone mięso z karkówki z ziemniakami
  • Czebureki – duże pierogi smażone
  • Warzywa gotowane
Zupa
  • Solianka
Bufet deserowy
  • Watruszki 50g/os - drożdżówki z serem i drożdzówki z konfiturami
  • Chaczapuri 50g/os – pieczywo z serem

Propozycja 2. Wieczór Kubański

Menu w formie bufetu

Zupy
  • Sopa de pescado a la cubana (zupa rybna po kubańsku)
  • Potaje de frijoles (zupa z czernej fasoli)
Sałatki
  • Ensalada de frijoles cubana (sałatka fasolowa po kubańsku)
  • Ensalada de aguacates cubana (sałatka z awokado po kubańsku)
  • Ensalada de papas cubana (sałatka ziemniaczana po kubańsku)
  • Ensalada marinera cubana (sałatka morska po kubańsku)
Przekąski zimne rybne
  • Crudo de pescado (tatar rybny)
  • Rueda de bacalao en escabeche (dorsz w marynacie)
  • Salmon ahumado (łosoś wędzony)
  • Filetes de abadejo rebozados (fileciki mintaja w cieście)
Przekąski zimne mięsne
  • Jamon asado Guajira (szynka pieczona na zimno)
  • Supremas de pollo rebozadas (piersi z kurczaka w cieście)
  • Pastelitos con carne de res (pierożki smażone – wołowe)
  • Pastelitos con carne de pollo (pierożki smażone – z kurczakiem)
Dania gorące
  • Cerdo asado a la cubana (pieczeń wieprzowa po kubańsku)
  • Supremas de pollo al.limon (piersi z kurczaka w cytrynie)
  • Picadillo de carne de res (wołowina mielaona po hawańsku)
  • Rollos de pescado con camarones (roladki rybne z krewetkami)
Ryże i dodatki
  • Arroz con pollo cubano (kubańskie risotto z kurczaka)
  • Arroz cubano (ryż z fasolą po kubańsku)
  • Yuca ftitoa con mojo (maniok podsmażony)
Desery
  • Ensalada de frutas (sałatka owocowa)
  • Flan de coco (flan kokosowy)
  • Puding de pan (pudding bułkowy)

Propozycja 3. Kolacja Warmińska

Menu w formie bufetu

Bufet zimnych przekąsek
  • Pasztety, rolady, pieczenie, wędzonki swojskie
  • Ryby w marynacie octowej i wędzone
Bufet dań gorących
  • Zupy: żurek, czernina
  • Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym
  • Kaszanka z cebulką
  • Żeberka w kapuście
  • Świeżynka
  • Kartacze
  • Golce
  • Sandacz w smietanie
  • Sałatki, surówki i inne dodatki
  • Kucha drożdżowa, owoce i kawa

Propozycja 4. Kolacja Warmińska

Dania serwowane

Przystawka
  • Pasztet z dzika z sosem żurawinowym, pieczywo masło
  • Rosół z kurek
Danie główne
  • Pieczona golonka, golce, kapusta duszona lub sandacz filet w sosie śmietanowym, ziemniaki opiekane, jarzyny gotowane
Deser
  • Paj z jabłek, kawa
Deska mięs:
  • Karkówka pieczona
  • Wędzona szynka
  • Rolada z boczku pieczonego
  • Marynaty, sosy
Deska ryb:
  • Sandacz saute
  • Pstrąg w cieście koperkowym
  • Węgorz wędzony
Owoce

^   6. Menu lunch

Propozycja 1. Menu lunch

Dania serwowane

Zestaw I
  • Sałata wiosenna z grillowaną piersią kurczaka
  • Pulpety wieprzowe w sosie jarzynowym z kopytkami
  • Słodki bufet - ciasto i owoce
Zestaw II
  • Rolada z pstrąga z łososiem, z sosem limonkowym
  • Pieczywo, masło
  • Zupa kalafiorowa z koperkiem
  • Pierś z indyka z sosem porzeczkowym, z ryżem i jarzynami z pary
  • Sernik z sosem karmelowym

Propozycja 2. Menu lunch

Menu w formie bufetu

Zestaw I
Zimne przekąski
  • Jajko faszerowane pieczarkami
  • Krążki ogórka z łososiem
Zupy
  • Żurek staropolski
  • Zupa porowa z groszkiem ptysiowym
Dania gorące
  • Kotlet de Volaille
  • Gulasz wieprzowy z papryką
  • Wyborne ruskie pierogi
Dodatki
  • Ryż
  • Mini kopytka
  • Mix warzyw z wody
  • Bufet sałatkowy
  • Sałaty zielone i surówki warzywne
  • Warzywa świeże, konserwowane i marynaty
  • Sosy vinegrette i jogurtowe
Desery
  • Mus owocowy
  • Ciasteczka francuskie i owoce
Zestaw II
Zimne przekąski
  • Mieszana sałata zielona z trzema sosami do wyboru
  • Sałatka warzywna
  • Sałatka z makaronu lub sałatka ziemniaczana
  • Warzywa świeże, konserwowe i marynowane
Zupy
  • Zupa pieczarkowa
Dania gorące
  • Sielawa smażona z rumianą cebulką
  • Części kurczaka w rozmarynie
Dodatki
  • Mieszanka warzyw gotowanych na parze
  • Ziemniaki opiekane
  • Ryż kolorowy
Desery
  • Racuchy z cukrem pudrem
  • Ciastka francuskie
  • Owoce
« powrót do STRONY GŁÓWNEJ
Anders Catering

tel.: +48 89 642 70 34 lub +48 608 641 912
tel.: +48 89 642 70 00
fax: +48 89 642 70 13
e-mail: imprezy@anderscatering.pl

Hotel Anders

ul. Spacerowa 2
13-144 Stare Jabłonki
woj. warmińsko-mazurskie